Het automatische uurwerk van KREDO heeft een energiereserve om het draaiende te houden.
Dat betekent dat zelfs als u uw pols niet beweegt of het horloge afdoet, het uurwerk blijft lopen op kinetische energiereserve.

Als het horloge binnen 2 minuten stopt met werken, weten we dat de energiereserve kapot is, maar als het horloge langer dan 2 minuten zonder beweging blijft lopen, is de energiereserve niet kapot.
Het betekent eigenlijk dat je energiereserve niet voldoende is opgeladen om te blijven draaien voor zijn volledige potentie (of de hele nacht).
Zoals u waarschijnlijk al heeft gelezen over het opwinden van uw Automatische KREDO-horloge, merken we dat veel klanten de kroon eruit trekken en proberen op te winden. De truc is echter niet om de kroon uit te trekken, maar in de draagpositie te houden. Als u de kroon met de klok mee draait, merkt u dat een klein wiel begint te draaien aan de linkerkant van uw KREDO-horloge. We raden u aan het horloge volledig op te winden door de kroon minimaal 30 ronden met de klok mee te draaien (probeer 40-50 als het blijft falen).
Na het opwinden van het horloge raden we je aan het horloge minimaal 3 uur lang te dragen om een ​​volledige energiereserve op te bouwen.
Als je dit eenmaal hebt gedaan, zou het KREDO-horloge minstens 8-12 uur moeten kunnen werken zonder enige beweging!